woensdag 22 september 2010

Chess Olympiad 2010 : Daily reports Suriname: DAG 3 / Ronde 2

Woensdag 22 sep 2010


Om 8.30u s'morgens is het grootste gedeelte van delegatie beneden in de eetzaal van het hotel.
In ontspannen sfeer wordt gegeten, en na het ontbijt gaat de groep uit elkaar.


De heren gaan een rondje lopen, en de dames gaan in de lobby internetten, waar free wifi aanwezig is. In de lobby ontdek ik een memo dat vandaag om 10.00 u de arbiterscourse start, en dat bussen om 9.30u vertrekken. Op dat moment was het al 9.30u, en hals over kop vertrekken Gajadin en ik met een taxi naar het aangegeven adres. We kwamen om 10.15u aan in de klas, waar Dirk de Ridder, een Belgische IA bezig was les te geven. Naderhand kwamen nog veel meer mensen de klas binnen, allen hadden de memo ook te laat ontdekt. De docenten die aan het woord kwamen waren Dirk de Ridder en Reuben Stewart. De les duurde tot 13.00u en vertrokken met een shuttlebus terug naar het hotel. De volgende lessen zijn 23 sep en 27 sep, en het examen wordt afgenomen op 30 sep.

Om 14.00u vertrok de Surinaamse delegatie naar de speelzaal. Bij de heren speelt Suriname tegen Guatemala en bij de dames tegen Wales. Zowel Guatemala als Wales zijn bij de start rangschikking hoger geplaatst dan Suriname. Op bord 1 speel Roger Matoewi tegen een IM, en Roger moet al gauw op de damevleugel in de verdediging gaan. Suradj Hanoeman bouwt een geweldige positie op en lijkt af te stevenen op een overwinning. Franklin Mungroo en Wim Veer komen onder een zware druk te staan.
Bij de dames heeft Reyna al gauw materieel en positioneel voordeel, en de winst lijkt binnen. Tesora heeft een solide positie met ruimtevoordeel. Ekaterina moet verdedigen op de koningsvleugel.
Bij de heren verspeelt Suradj zijn voordeel door een onnauwkeurig uitgevoerd paard offer. En de overgebleven stelling is verloren voor Suradj. Een onverwachte achterstand. Franklin komt uit zijn gedrukte stelling maar overziet een penning. Veer stelling houdt geen stand tegen de aanhoudende druk van zijn tegenstander en het staat 3-0 voor Guatemala. Roger houdt verbeten stand, en laat zijn verdedigingskunst zien, de IM komt niet door en de stelling is remise. Suriname verliest met 3 1/2 - 1/2
Bij de dames doet Reyna, onder tijddruk, een aantal slechte zetten en al haar voordeel raakt ze kwijt. Aangeslagen hierdoor verliest ze kort daarna de partij. Tesora rond  op prachtige wijze haar partij af, en Ekaterina slaat de aanval van haar tegenstander af, en plots heeft haar tegenstander koning te weinig ruimte.
Victoria houdt op bord 1 haar partij op remise. Suriname wint met 2 1/2 - 1 1/2 van Wales. Onze eerste 2 competitiepunten bij de dames zijn binnen.

Open section Round 2Match 43. Guatemala 3.5-0.5   Surinam1.  IM Juarez, Flores Carlos A (2366)   ½-½  Matoewi, Roger


2.  FM Lorenzana, Wilson Estuardo  (2206) 1-0   Mungroo, Franklin


3. Cu, Hor Winston  (2106) 1-0    Hanoeman, Suradj


4.  FM Ortiz, Q Johnny Alexander (2179)  1-0   Willem Veer

Womensection Round 2Match 38. Surinam 2.5-1.5   Wales1. Naipal, Victoria V  1/2 - 1/2     WFM Smith, Olivia (2002)


2. Naipal, Ekaterina  1 - 0   WFM Blackburn, Suzie (1939)


3. Ooft, Tesora   1 - 0   Roberts, Lynda (1999)


4. Frijde, Reyna  0 - 1  Van Kemenade, Julie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten