donderdag 23 september 2010

Chess Olympiad 2010 : Daily reports Suriname: DAG 4 / Ronde 3

Donderdag 23 september 2010
Met binnenkoorts haast ik me smorgens om half 9 uit het hotel. Aanvangsschema van de arbitercursus is 9 uur.
Zonder ontbijt vertrek ik, samen met enkele Ethiopische vrienden met de shuttlebus naar de arbiterscourse.
Deze arbitercourse duurt van 09.00u tot 13.00u. Er is ook een miscommunicatie bij de organisatie m.b.t. de aanvang van de trainerscourse. Volgens schema moet het morgen beginnen, maar er is aangekondigd dat het vandaag ook begint. Heel wat mensen gaan onverrichterzake naar de training.
In de middag blijf ik in het hotel, om uit te zieken. Ik heb dan wat tijd om te schrijven op me blog en om mailtjes te beantwoorden. Ik volg de partijen via Internet.
De heren spelen tegen Papua. Geen onbekende tegenstander. In Olympiade verband zijn we al 5 keer uitgekomen tegen Papua. De statistieken mbt de resulaten van deze ontmoetingen heb ik niet bij de hand.
De dames spelen tegen Paraquay. Bij de heren behaalt Suradj Hanoeman in een mooi gespeelde partij zijn eerste Olympiadepunt binnen. Matoewi creert op bord 1 een gewonnen stelling. Gajadin die al vroeg materieel voordeel behaalt, speelt onnauwkeurig en raakt zijn voordeel kwijt. Veer speelt tegen een tegenstander, waartegen hij al gespeeld heeft in een eerdere olympiade. In een Franse partij waar een gelijke positie voortvloeit wordt remise overeengekomen. Matoewi maakt geen fout en wint zijn partij. Gajadin vecht in een moeilijke positie voor remise. Suriname wint van Papua met 3 - 1.
Bij de dames blijkt dat de Paraguayaanse dames zeer aanvallend zijn ingesteld. Victoria moet als eerste capituleren. Op de 3 overige borden wordt er verbeten gevochten en verdedigd. Het lukt Ekaterina om de aanval van haar tegenstander af te slaan en met wat paardmanoeuvres een gepende loper te winnen.
Reyna stelling bezwijkt onder de druk van de aanval. Rosangela vecht in een moeilijke stelling met een pion achterstand. Haar partij is alleen nog gaande. Rosangela tegenstander speelt het eindspel onnauwkeurig en de partij wordt remise. Suriname verliest van Paraguay met 2 1/2 - 1 1/2.

Open Section Round 3:


Match 61. Surinam 3-1   Papua New Guinea
1. Matoewi, Roger 1-0 Marcos, Joselito (2115)
2. Gajadin, Dewperkash ½-½ Press, Shaun (2093)
3. Hanoeman, Suradj 1-0 Marko, Helmut (2071)
4. Veer, Willem ½-½  FM Jones, Rupert (1973)

Women section Round 3:Match 41. Paraguay 2.5-1.5   Surinam
1.  WFM Vargas, Gabriel (2085)1 - 0  Naipal, Victoria
2. Rojas, Montserrat (1609) 0 - 1 Naipal, Ekaterina
3. Alderete, Jazmin (1568) 1/2 - 1/2 Dos Ramos, Rosangela
4. Avalos, Leticia (1633) 1 - 0 Frijde, Reyna

 Terug in het hotel, is het direct naar de eetzaal. Ondanks de grote verscheidenheid aan voedsel begint de heimwee naar Surinaams eten zich al te gevoelen bij enkele personen.
Na het avondeten hebben we onze dagelijkse evaluatiemeeting. Tesora geeft aan dat de mensen van de Olympiade press haar weer hebben gevraagd, zoals in 2008 Dresden,  om iets te vertellen over Suriname.
Dit zal wederom goede promotion voor Suriname zijn. Tegen 11 uur savonds krijg ik een telefoontje van de Olympia Press. Ze hebben gemerkt dat Mungroo morgen (24 sep) jarig is, en ze willen wat over hem schrijven. Deze interview met mij, over Mungroo, zal overmorgen verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten