donderdag 16 september 2010

Chess Olympiad 2010 : Artikel De Ware Tiijd 16 sep 2010

De Ware Tijd
Schakers zondag op doorreis

door John Zaalman
16/09/2010


Paramaribo - Tesora Ooft, Rosangela dos Ramos, Ekaterina Naipal, Reina Frijde, Roger Matoewi, Dewperkash Gajadin, Suradj Hanuman, Wim Veer sr en Franklin Mungroo zitten sinds zaterdag in Nederland. Victoria Naipal was er al eerder door studieverplichtingen. Het tiental vertegenwoordigt Suriname vanaf zondag op de 39ste Schaak Olympiade in Khanty Mansiysk, Rusland.
     Harold Tjoe-Ny bevestigt tegenover de krant dat de delegatie goed is aangekomen. “Het verkrijgen van  het Nederlandse visum in Suriname was wel heel inspannend, waardoor we niet meer bij de bank konden wisselen, althans een aantal mensen”, zegt het bestuurslid van de Surinaamse Schaakbond. Irene Frijde (moeder van Reina), Marijette Djojowiardjo en Ricardo dos Ramos maken ook deel uit van de afvaardiging, die in Europa bij familieleden verblijft.


Foto / Schaakbond
De schaakdelegatie kort na aankomst zaterdag op Schiphol, Nederland. Zondag wordt doorgereisd naar Rusland voor deelname aan de 39ste Schaak Olympiade.-.


     De doorreis is zondag vanuit Nederland naar Frankfurt, vervolgens München om Khanty Mansiysk als eindbestemming aan te doen. De penningmeester geeft toe dat de reis Nederland - München een dure grap is geworden. “Er moest geld vanuit Suriname worden overgemaakt.” Er heerst naar zijn zeggen wel een goede sfeer binnen de selectie. Tjoe-Ny heeft onderweg naar Europa ook een minder leuk moment meegemaakt.   “Mijn laptop is kort voor vertrek uit Suriname helaas gestolen, waardoor ik gehandicapt ben met het doorgeven van updates.” Hij is ook veel documentatie kwijtgeraakt.-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten