woensdag 29 juni 2011

Inter-Guyanese spelen in oktober in Suriname


03688db96b3f3409c19249b394951e8d.jpg
Van links naar rechts: Michael watson, directeur Sportzaken, minister Paul Abena van Sport-en Jeugdzaken en de directeur van Sportzaken Guyana Neil Kumar.
Suriname treedt van 19 tot 23 oktober als gastland op van de Inter Guyanese Spelen (IGS). Het protocol dat in februari getekend was met Guyana en Frans-Guyana is bijgesteld. De IGS-commissie heeft vruchtbare besprekingen gevoerd met de directeur van Sportzaken van Guyana, Neil Kumar die in Suriname was.

Kumar toonde zich verheugd dat Suriname niets aan het toeval overlaat om de IGS voortgang te laten vinden, zegt het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in een persbericht. Aanvankelijk zou Suriname alleen het eerste gedeelte van de Spelen organiseren. Nu het tijdstip verschoven is, stelde Suriname voor om ook het tweede deel hier te houden. Dit is nodig voor de voortgang. Voordat de besprekingen vrijdag werden beƫindigd, was er een telefonisch onderhoud met de Franse IGS-commissie, die heeft toegezegd deel te nemen aan alle zeven takken van sport.

De IGS-selecties uit de drie landen zullen elkaar bekampen op de onderdelen voetbal, basketbal, volleybal, schaken, zwemmen, atletiek en wielrennen voor zowel jongens als meisjes. De commissie bracht ook een bezoek aan de minister Paul Abena en informeerde hem over het resultaat van de besprekingen. De bewindsman is blij dat de besprekingen vlot zijn verlopen. Hierna ondertekenden sportdirecteur Michael Watson met zijn Guyanese collega het nieuwe protocol voor de Inter Guyanese Spelen 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten