zaterdag 2 oktober 2010

Chess Olympiad 2010 : Daily reports Suriname: DAG 10 t/m 15 / Ronde 8 t/m 11

Maandag 4 oktober 2010 (the day after)/
Dinsdag 5 oktober 2010 

Een vreemd gevoel. Wakker worden en er is niets te doen. Het hotel is duidelijk leger. In de eetzaal zijn er ook al minder tafels en stoelen. De keuze aan eten is beperkter. Schakers van verschillende landen zitten in de lobby beneden, wachtend om met de bus te vertrekken naar de airport. Wij maken een wandeling naar downtown, doen nog een paar kleine aankopen en souvenirs. Overtollige roebels worden teruggewisseld naar U$ of Euro bij de bank.
Nog laatste aankopen in een Russische supermarkt
Intussen is eenieder ook bezig hun koffers in te pakken. Het is bij sommigen een puzzel om alles weer te laten passen in hun koffers.
Ook bij de lunch is de keuze beperkter. De middaguren wordt gebruikt om te relaxen of een dutje te gaan doen. Wij hebben doorgekregen dat we om 02.00u in de ochtend klaar moeten staan, om met de bus te gaan naar de airport. Dus er zal heel weinig geslapen worden. In de vooravond gaan de dames naar buiten, wat rondhangen in de speeltuin van het hotel, het is koud, dus ze zullen niet al te lang buiten blijven.

Eindelijk tijd om eens een keer de speeltuin in te gaan
De heren wandelen wat rond. Tegen 21.00u gaan we naar de eetzaal, ons laatste bezoek aan de eetzaal. De grote eetzaal lijkt plots zo groot en leeg. heel weinig eettafels en stoelen, en de keuze aan eten is heel beperkt nu. De dames hebben nog een kleine evaluatie op de kamer van Marijette. Hier wordt aan Victoria en Tesora hun certificaat voor hun verkregen WFM resp WCM titel, behaald in 2008,  uitgereikt.
De rest van de uren is het gewoon relaxen en wachten om te vertrekken. Tegen midnight worden de eerste koffers al naar beneden gebracht in de lobby.

Vanuit het balcon on level 9 van het hotel. Mijn laatste foto in Khanty Mansisyk.
Op de achtergrond de kerk met de gouden koepels.
Tegen 01.30u staan we allemaal al beneden, ongeduldig om te vertrekken. Om 02.00u komt de begeleidster van Suriname, en gaan met haar meteen de bus in. Wij zijn de eersten in de bus, en moeten wachten op de rest van de nog overgebleven landen. Eindelijk is het zover, we kunnen vertrekken, een laatste blik op het hotel waar we de laatste 2 weken verbleven. Binnen 15 minuten zijn we bij de airport. De begeleidster van Suriname, Sacha, krijgt een witte 'Suriname' jacket aangeboden, ter herrinering. Om 04.30 kozen we het luchtruim terug naar Munchen. De vlucht verliep voorspoedig en rustig, en iets minder dan 5 uren later landden wij op de luchthaven van Munchen. Het tijdsverschil tussen Khanty Mansiysk is 4 uren, dus local time in Munchen is 05.10 in de ochtend. Terug in de tijd.

De Luxair Charterflight, net geland op het vliegveld van Munchen.
Om 07.30 u waren we door alles heen, en moesten weer gaan inchecken voor onze vlucht naar AMS, die pas om 11.00u zou vertrekken. Onze bagage checkten we meteen in.

Luchthaven Munchen : Heel veel bagage,  Iedereen al zijn bagage? zo snel mogelijk weer inchecken .
Navraag of we met een eerdere vlucht naar AMS konden, bleek dat alle vluchten al volzaten, dus het is weer wachten op de luchthaven Munchen tot onze vlucht zou vertrekken.
Tegen een uur of 09.00u gingen we door de scans heen. Hier werd er enorm streng gecontroleerd. Vrijwel eenieder werd gefouileerd en gescand, zelf de schoenen. Evt. moesten de schoenen worden uitgedaan. Handbagage controle was ook strenger. Er scheen een situatie van alertheid te zijn op de luchthaven.

Het was weer wachten op luchthaven Munchen. Gelukkig hadden ze gratis koffie/Choco
ter beschikking via koffie machines.
Uiteindelijk waren we allemaal erdoor, en konden we om 11.00u vertrekken naar Amsterdam.
Een vrij korte vlucht van 1 1/2 uur en we landden we om 12.40u op Schiphol. Het was een hartelijk weerzien met vrienden en familieleden. Ook aanwezig waren Gavin Ooft en Vader Ooft, Iwan Bonoo, Melvin Holwijn, Iwan Amoilafoe en overige families. Melvin Holwijn schonk aan de SSB nog een financiele bijdrage.


Weerzien op Schiphol, ook aanwezig Gavin Ooft, Iwan Amoilafoe, Iwan Bonoo en Melvin Holwijn
Van hieruit ging eenieder zijn eigen weg, met de afspraak elkaar te mailen voor onze terugkeer op 8 oktober naar Suriname. Samen met Rosangela, Marijette, Iwan Amoilafoe en Harold Tjoe Ny, vertrokken we vanuit Schiphol met de trein naar Almere. Weer een gesjouw dus met koffers. In de middaguren kwamen we aan in ons "huis" in Almere. In de avonduren kregen wij nog bezoek van Iwan Bonoo, Michael Siban, Frenny Barco en Edson Koorndijk.

Michael Siban en Iwan Bonoo op bezoek bij ons in Almere.

Zondag 3 oktober 2010 (De afsluiting)

In de avonduren om 20.00u vond de afsluiting plaats van de Schaakolympiade. Wederom in de grote hal, waar de opening plaatsvond. De 2 weken in Khanty Mansiysk leken erg lang, maar tegelijkertijd weer erg kort. De schaakolympiade in Khanty Mansiysk is bijna weer verleden tijd. De sluitingsceremonie wordt geopend met schaatsers op een ijsbaan. Heel veel lichteffect wederom. Ook het groot schaakbord met de levende schaakstukken ontbreken niet.

De afsluitingsceremonie
De prijsceremonie begint met de individuele bordprijzen.
Een van de bordwinnaars is de 16 jarige Nederlands supertalent GM Giri Anish (2677), met een formidabele score van 8 - 11 (perf rating van 2730). Hierna kwamen de categorie prijzen. Er zijn 5 categorie prijzen
(A t/m E). Bij de dames zijn de Jamaicaanse dames winnaar van Categorie E. Barbados eindigt op de 5e plaats. Indien Suriname, bij de dames, in Categorie E zat, dan was Suriname op de 6e plaats geeindigd. Maar Suriname zat net in Categorie D. De bepaling van wie in welke categorie zit, wordt bepaald vanuit de starting list. Vanuit die lijst wordt het aantal deelnemende landen gedeeld door 5 (categorieen). In the womensection waren er 115 deelnemende landen dus 115 : 5 = 23 landen per categorie. In Categorie D zitten de landen: 70 t/m 92. Suriname zat op positie 92 bij de starting list (women section).
In de Open section weet Barbados op de 6e plaats te eindigen in Categorie D. In de Open section zat Suriname ook in Categorie D.
Hierna volgt de prijsuitreiking aan de winnaars van de Schaakolympiade 2010.

Open Section :  1. Ukraine  2. Rusland 1 3. Israel 4. Hongarije 5. China
Rusland deed met 5 teams mee en Rusland 2 eindigde op de 6e plaats, Rusland 3 op de 13e plaats,
Rusland 4 op de 39e plaats en Rusland 5 op de 70e plaats. Dit geeft de kracht aan van de hoeveelheid sterke schakers in Rusland. 3 teams in de top 20.

Women Section : 1. Rusland  2. China  3. Georgia. 4. Cuba 5. USA
Cuba eindigt verrassend op de 4e plaats. Bij hun Starting list waren ze genoteerd op de 18e plaats.

Afscheidsoptreden van de levende schaakstukken
Hierna volgden enkele speeches, o.a. van Kirsan Llumzhinov, Fide President en de president van de Turkse federatie, die de schaakolympiade 2012 zullen hosten. Een film over Turkije werd vertoond. Hierna volgde het laatste gedeelte van de afsluitingsshow, de afscheid en het neerhalen van de Fide vlag, als teken van de officiele beeindiging van de schaakolympiade in Khanty Mansiysk 2010.

Na de afsluitingsceremonie gingen de meeste deelnemers nog naar een afscheidsreceptie. Andere deelnemers gingen rechtstreeks naar het hotel, om in te pakken, omdat zij in de ochtend uren zullen vertrekken.

Aangezien wij, op de vroege ochtend van 5 oktober, als laatste gesheduled zijn op de retourcharter, kunnen wij ontspannen gaan en genieten van de afscheidsreceptie.

Veel snacks en drank, achtergrondmuziek, en lachende gerelaxte schakers om ons heen. Voor onze schakers de kans om wat fotos te maken met enkele bekende schakers.

Onze dames met schaakgrootheid WGM Suzan Polgar
Ook onze FM Dew Gajadin heeft grote bewondering voor WGM Suzan Polgar
De groep vermaakte zich opperbest
Ook een babbeltje met Allan Herbert (BAR), CACDEC president, ontbreekt niet

Keuze uit vele snacks
Medewerksters  in prachtige klederdracht

Zo mooi kan het ook versierd worden

Vis was ook beschikbaar
Na geproefd te hebben van allerlei lekkere. minder lekkere, onbekende snacks en wijn en aan wat wodka gesipt te hebben, was het tijd om terug te gaan naar het hotel.  Volgens de schakers waren de braadworstjes het lekkerst.

Zondag 3 oktober 2010 (11e ronde)


Zondagmorgen, Vandaag is er geen uitslapen bij, omdat ronde 11 start om 11.00u. Dus vroeg ontbijten, en om 10.00u met de bus naar de speelzaal, voor de laatste keer.
Er heerst een ontspannen uitgelaten sfeer bij alle deelnemers. In de Open section speelt Suriname tegen Nepal. Het is dejavu, omdat bij de vorige Olympiade in Dresden, 2008, Suriname ook al tegen Nepal uitkwam, en met 4-0 verloor. In de Women section speelt Suriname tegen Lybia. Lybia die het heel toernooi met 3 speelsters speelt, is toch in staat geweest om van de Nederlandse Antillen te winnen, en gelijk te spelen tegen landen als o.a Trinidad en Thailand.  Bij de dames is besloten om, afwijkend van het speelschema,  Reyna Frijde te laten spelen, omdat zij bij winst haar WCM titel kan halen. Tesora Ooft staat haar plaats af.
Bij de heren heeft Dewperkash Gajadin de kans om bij winst de eerste Surinaamse (mannelijke) schaker te kunnen zijn met een Fide Master (FM) titel.
Bij de match Nepal-Suriname, heeft Roger Matoewi het al heel snel moeilijk op bord 1. Een verkeerde verdediging wordt hem meteen fataal. Intussen voelt Harold Tjoe Ny, de captain bij de heren, zich niet goed en gaat terug naar het hotel. Wim Veer neemt waar als captain. Op bord 2 heeft Dew zijn tegenstander
bijna op de knieen, met een zware aanval op de koningsstelling. Het zijn spannende momenten, lukt het aan Dew om de partij af te maken en het Fide Master titel verkrijgen? Dew maakt alle spanning een einde en dwingt zijn tegenstander tot opgeven. Historie is een feit. Suriname heeft naast een Women Fide Master, nu ook een Fide Master erbij. In principe kan deze schaakolympiade niet meer stuk.
Op bord 3 en 4 vechten Franklin Mungroo en Suradj Hanoeman voor een beter resultaat. Een heel tijd leek het erop, dat beide partijen in een remise zouden eindigen. Helaas wisten de Nepalezen een manier te vinden om hun partijen te winnen. Suriname verliest wederom van Nepal, dit keer met 3-1. Suirname blijft steken op 7 competitiepunten (3 wins, 1 draw) en 16 bordpunten.

In de middaguren (14.00u) schijnt de zon erg hinderlijk naar binnen, via de grote ramen tegen het plafond aan.
Vele spelers hebben last hiervan. Een niet voorziene ongemak door de organisatie.

Bij de dames heeft Victoria op bord 1 een reglementaire winst. Op bord 4 is Reyna Frijde zeer agressief begonnen, en laat zien dat ze haar zinnen heeft gezet om haar WCM titel te veroveren. Haar tegenstander is niet bestand tegen de druk en haar stelling valt uit elkaar. Reyna heeft haar WCM titel binnen.
Ekaterina Naipal heeft een moeilijkere gesloten stelling. Haar tegenstander overziet een penning en verliest een stuk en daarmee ook de partij. Op bord 3 was Rosangela bezig met een koningsaanval, en offerde een loper voor 4 pionnen. Het hiernavolgend spel is zenuwslopend en duurt lang. Rosangela tegenstander blijft vechten, bij winst kan ze op een score van 5 1/2 uit 11 komen, goed voor een WCM titel. De pionnen van Rosangela rukken langzaam maar zeker op. Ondanks een stuk meer kan haar tegenstander niet voorkomen dat een pion uiteindelijk de achterzijde bereikt. De 4-0 overwinning op Lybia is een feit. Bij de dames komt Suriname nu op 8 competitiepunten met 18 bordpunten. Een vooruitgang t.o.v. de vorige schaakolympiade 2008.

Marijete Djojowiardjo, captain damesteam
Vaak wordt de captain vergeten, maar deze maken, elke ronde,  lange wachttijden en moeten zorgen dat alles goed gaat en dat de spelers niets tekort hebben.
Laatste ronde, laatste keer in actie :  Suriname - Lybie
aanvang Suriname - Lybia

Suriname - Nepal nog in volle gang
Open section: Round 11

 62. Nepal (7/18) 3-1   Surinam (7/15)

 1. Shrestha, Bilam Lal (2096)  1-0 Matoewi, Roger
 2. Malakar, Prachand Man (1959) 0-1 Gajadin, Dewperkash
 3. Shrestha, Keshav (2122)  1-0 Mungroo, Franklin
 4. Thapa, Uttam Raj (2029)  1-0 Hanoeman, Suradj

Women section: Round 11

 52. Surinam (6/14) 4-0   Libya (6/12)

 1. Naipal, Victoria + - - Elfelo, Khawla
 2. Naipal, Ekaterina 1-0 Emhemed, Inas (1493)
 3. Dos Ramos, Rosangela 1-0 Abdulgader, Amira (1509)
 4. Frijde, Reyna 1-0 Elnaami, Saffa

Zaterdag 2 oktober 2010 (Vrije dag)


Het is vandaag een vrije dag voor de spelers. Vandaag is het dag 4 tevens laatste dag van het Fide Congress.
In de ochtenduren (om 10.00u) bezoek ik het Fide Congress. Belangrijkste agendapunt was de bid voor  de organisatie van de Schaakolympiade in 2014, tussen Noorwegen en Bulgarije. Beide landen, deden via hun vertegenwoordigers filmpresentaties. Noorwegen was zelf aanwezig met hun (vrouwelijke) Minister van Toerisme. Na stemming ging de bid, met grote meerderheid van stemmen naar Noorwegen, Tromso.
Noorwegen, geeft aan dat er enorm veel geld is vrijgemaakt voor de organisatie van de Olympiade in 2014. Ongeveer 20 miljoen Euro. Visa aanvragen zulen geen probleem zijn. Voor Cacdec landen, zal hulp verleend worden m.b.t. vliegkosten naar Noorwegen. Ook charters naar Tromso, Noorwegen zullen worden ingezet.
Noorwegen belooft 4 en 5 sterren hotels. De periode voor de Olympiade 2014 is 1 augustus t/m 14 augustus.
Tegen 13.15u wordt het Fide Congress officieel afgesloten.

De meeste spelers hebben hun vrije ochtend gebruikt om een wandeling te maken in de buurt. Ice skating in de middaguren gaat niet door, als alternatief wordt een shoppingmall bezocht. 


Op het plein temidden van, wat daar downtown genoemd word, worden de duiven gevoederd. 

In de ochtenduren werd een bezoek gebracht aan een kerk met gouden koepels
Na de Mall, was het wachten op de bus. Het was behoorlijk koud

vrijdag 1 oktober 2010 (10e ronde)
Fide Congress dag 3. Op deze dag niets spectaculairs. Er vinden verkiezingen plaats voor invulling van verschillende posities binnen de Fide organisaties. Van de president van de Trinidad Chess federation, Cabralis verneem ik, dat gisteren een besluit is genomen, dat alle oude Olympiade prestaties, die in aanmerking zou komen voor toekenning van een CM/WCM/FM/WFM titel, ook gehonoreerd zal worden.
Tegen 13.00u was de vergadering afgelopen, en kon terug naar het hotel om samen met de spelers te gaan naar de speelzaal. Het weer is erg koud, en er zijn lichte sneeuwvlokjes (lijken op stofdeeltjes)  te zien in de lucht. Volgens de bewoners sneeuwt het altijd op 1 oktober in Khanty Mansiysk. We zijn met z'n allen benieuwd omdat het grootste gedeelte van de delegatie nog nooit eerder sneeuw heeft meegemaakt.
In ronde 10 speelt Suriname in de Open section tegen Malta en in de Women section tegen Puerto Rico.
Roger Matoewi speelt op bord 1 tegen een IM met een hoge rating van 2418. Roger mist een winnende voortzetting in een toren-loper eindspel, en de partij eindigt remise. We merken dat we steeds vaker tegen veel hoger gerate spelers een vuist kunnen maken en zelf winnen. Het heeft te maken met toernooi ervaring, voorbereiding en vooral geloof dat we kunnen winnen.
Op de overige 3 borden loopt het minder goed af, en verliezen met 3 1/2 - 1/2 van Malta.
Bij de dames hebben we een match tegen Puerto Rico. Reyna die nog een kans maakt voor het verkrijgen van een WCM titel, speelt erg agressief, en loopt de stelling van de dame van Puerto Rico onder de voet.
Tesora doet, tegen haar nature in, een onnodige offer en verliest hierna snel de partij.
Ekaterina speelt remise en Victoria verliest op bord 1 tegen de sterk spelende Segarra.
Puerto Rico wint met 2 1/2 - 1 1/2 van Suriname.

HET SNEEUWT. Terwijl de partijen gaande zijn in de speelzaal , is het buiten flink begonnen om te sneeuwen. Velen, vooral degenen van de warmere landen, gaan naar buiten om de sneeuw te bekijken en te voelen. Ik ga ook naar buiten en het was toch wel een mooie gewaarwording om sneeuw te zien vallen. Binnen no time zaten me kleren vol sneeuw. Het was bitterkoud, dus gauw weer naar binnen.

Open section Round 10
 55. Surinam (7/14.5) 0.5-3.5   Malta (7/16.5)
 1. Matoewi, Roger ½-½  IM Sorensen, Torben (2418)
 2. Gajadin, Dewperkash 0-1 Pace, Colin (2161)
 3. Mungroo, Franklin 0-1 Gauci, Joseph (2099)
 4. Veer, Willem 0-1 Vella, Duncan (2041)

Puerto Rico - Suriname
Women section Round 10
 48. Puerto Rico (6/13) 2.5-1.5   Surinam (6/12.5)
 1.  WFM Segarra, Choe Tammy (2014) 1-0 Naipal, Victoria
 2. Pacheco, Medina Hilzandryly (1875) ½-½ Naipal, Ekaterina
 3. Sanchez, Rodriguez Wilmairi (1812)  1-0 Ooft, Tesora
 4. Comas, Colon Rinelly (1696) 0-1 Frijde, Reyna


donderdag 30 sep 2010 (9e ronde)
Vandaag is het de 2e dag van het Fide Congres, maar ik zal niet aanwezig kunnen zijn, want
vandaag staat ook het arbitersexamen voor de deur. Om 8.30u staan Dew en ik al beneden in de lobby, om op de bus te wachten. Het is behoorlijk koud en winderig. Om 9.00u zijn we voor het laatst in het schoolgebouw, en de docent IA Dirk de Ridder, komt met zijn examenwerken. Na wat geregel in de klas, elk persoon apart aan een tafel, werden de werken uitgedeeld. 30 open vragen, en dit moeten we afronden in 2 uur tijd. Om te slagen moeten we 80%, dus we moeten 24 vragen goed hebben. Aanwezig zijn 25 participanten. De vragen waren niet moeilijk, maar er zijn enkele denkvragen erbij, waarbij cases gepresenteerd worden. Ook enkele denkvragen bij het onderwerp title applications and swiss rule. Het is veel schrijfwerk, en dat alles in het engels.
Een brede smile voor Dew Gajadin. Goed gewerkt?

IA Dirk de Ridder bezig om de examenwerken op te halen
Tegen 11 uur was het grootste deel van de klas nog niet klaar. We mochten nog een half uur doorwerken. Ik lever tegen 11.15u klaar en wacht op Dew en de rest van de klas. Tegen 11.30 u haalt de docent alle blaadjes op. De uitslagen worden op Internet gepubliceerd. Gelet op onze kennis en ervaring met Fide laws of chess en Swiss rules denken Dew en ik wel dat we het zullen halen. Hierna terug naar het hotel, en klaar maken voor ronde 9. 

In de Open section hebben we de match up : Honduras - Suriname
en in de Womensection de match up : Suriname - United Arabische Emiraten.

In de speelzaal, bracht  ik namens de SSB de feliciaties over aan de reelect Fide President Kirsan Llumzhinov
Open section Ronde 9:
 58. Honduras (6/15) 2-2   Surinam (6/12.5)

 1.  FM Colindres, Daniel (2233)  1-0 Matoewi, Roger
 2.  IM Urbina, Ricardo (2226)  ½-½ Gajadin, Dewperkash
 3.  FM Huguet, Sergio (2142)  0-1 Hanoeman, Suradj
 4. Ustariz Rapalo, Andres Adolfo ½-½ Veer, Willem

Suradj Hanoeman heeft zich goed voorbereid op zijn tegenstander, en zijn huiswerk wordt beloond want
de partij verloopt conform voorbereiding.

Women section Ronde 9 :
 46. Surinam (6/12) 0.5-3.5   United Arab Emirates (6/13.5)

1. Naipal, Victoria ½-½  WIM Saleh, Nora Mohd  (1906)
 2. Naipal, Ekaterina 0-1  WFM Al-Zarouni, Kholoud Essa (1890)
 3. Dos Ramos, Rosangela 0-1  WIM Al-Harmoudi, Mona (1821)
 4. Frijde, Reyna 0-1  WFM Al Ali, Amna Nuaman (1752)

De dames spelen goede partijen tegen hun hogere gerate tegenstanders, en ik denk dat met wat meer ervaring en selfbelieve we meer uit de partijen hadden kunnen halen.woensdag 29 sep 2010 (8e ronde)
Vandaag is electionday, de 1e dag van de 81e Fide Congress. Het weer word ook steeds kouder.
Om 9.30u staan ik, Marijette en Harold al klaar om te vertrekken naar het Fide Congress. Het Fide Congress word gehouden in de Chess Academy, een prachtige nieuwbouw, volledig gewijd aan het schaken.
The Chess Academy waar de 81e Fide Congres werd gehouden
De glazen trap in de Chess Academy
Het is druk, en bij aankomst wordt ons medegedeeld dat alleen de delegate en 1 observer aan het Congress toegelaten wordt.
Dit was van tevoren niet medegedeeld, en na dit aangegeven te hebben, moesten we wachten tot na de registratie van eenieder. Gelukkig kwam de delegate van Haitie, die ik gistermiddag bij de Continental meeting van de Americas heb ontmoet, net aan zonder observer. De delegate van Haitie werkte meteen mee om ook een Surinaamse observer de zaal in te brengen.
Op onze "Suriname" plaatsen, achter ons Richardson en Abad van de Nederl Antillen
en naast ons zat Cabralis en Russel Smit van Trinidad
Harold naast de Delegate van Haitie. Op de achtergrond Uvencio Blanco.
Het Fide Congress was druk, en werd voorgezeten door Kirsan Llumzhinov, de zittende Fide president.
Direct na de opening, werd bij de proxybehandelingen, al geprotesteerd tegen de wijze van proxybehandeling en de wijze van niet toewijzen van spreekbeurten. De vergadering werd zakelijk geleid en werd voorbijgegaan aan ingebrachte voorstellen en protesten.
De presidential board van de FIDE
indruk van de vergadering
Een spreekbeurt van Kasparov werd door de delegate van Bermuda fel geinteruppeerd, en het leek even alsof het tot een handgemeen zou komen.
Kasparov die sprak, voordat hij fel onderbroken zou worden door een delegate van Bermuda
Hierna werd de vergadering, na behandeling van het financieel verslag, snel geleid naar de verkiezingen toe. Intussen waren Harold en Marijette al vertrokken uit de vergadering, omdat ze naar de speelzaal moesten voor hun teams.  Een commissie van verkiezingen werd ingesteld. Beide kandidaten kregen 15 minuten de tijd om een speech te houden. Kirsan sprak enkele minuten, aangevende dat schaken en Fide zijn leven is. Karpov gaf een goede speech, waar hij duidelijk zijn program en intenties met de Fide uitlegde.
Na gestemd te hebben, in een gezellig onderonsje met
Allan Herbert van Barbados en Iam Wilkinson van Jamaica
Hierna werd de delegates een voor een opgeroepen om hun stem uit te brengen. De uiteindelijke uitslag is bekend. 95-45 in voordeel van Kirsan Llumzihinov, die weer 4 jaar mag toevoegen aan zijn al 15 jaren Fide presidentschap.Kirsan deed in zijn dankspeech een handreiking naar Karpov, door hem een vice-presidentschap aan te bieden in de presidentiele board.

Direct na de verkiezingen werd Karpov door Kirsan, samen met de president
van Kalmykia, benaderd. Waarschijnlijk om het aanbod van het vice-presidentschap
te bespreken.
Na de Presidentsverkiezingen vonden de continentale verkiezingen plaats. In de Americas (ons continent) werd Jorge Vegas herkozen als president van Americas. In de board van Americas is ook herkozen Allan Herbert van Barbados als treasurer en als general secretary is gekozen Russel Smit van Trinidad.
De vergadering eindigde pas om 20.00u.
het nieuw gekozen bestuur van de Americas. 3e van links de herkozen continentale president
Jorge Vegas van Cuba, links naast hem GM Darcy Lima van Brazilie,
en rechts van Jorge Vega, Russel Smit van Trinidad. Allan Herbert van Barbados staat uiterst rechts
.
Intussen werd ronde 8 in de speelzaal gespeeld. In de Open section speelde Suriname tegen San Marino
en in de womensection had Suriname Ethiopie als tegenstander. Bij de heren is San Marino geen onbekende, en zoals verwacht wonnen we van San marino met 3 - 1. De dames hadden een relatieve makkelijke middag, en wonnen met gemak van Ethiopie met 4 - 0.

Open section round 865. Surinam (4/9.5) 3-1   San Marino (4/5.5)

1. Gajadin, Dewperkash 1-0 Berardi, Giancarlo
2. Mungroo, Franklin 1-0 Grassi, Enrico (2053)
3. Hanoeman, Suradj 1-0 Righi, Ezio (2116)
4. Veer, Willem 0-1 Volpinari, Danilo (2054)Womensection round 8


50. Ethiopia (4/6.5) 0-4   Surinam (4/8)

1. Leykun, Ruth 0-1 Naipal, Ekaterina
2. Zeleke, Zemenay Menasse 0-1 Ooft, Tesora
3. Abera, Haregeweyn 0-1 Dos Ramos, Rosangela
4. Abera, Betelhem 0-1 Frijde, Reyna

Geen opmerkingen:

Een reactie posten