zondag 26 september 2010

Chess Olympiad 2010 : Daily reports Suriname: DAG 7 / Vrije dag

Zondag 26 sep 2010
Nomaden bewoonde vroeger Khanty Mansiysk in grote getale. Is dit de laatst levende nomaad?
Voor de spelers een vrije dag, dus vandaag mogen ze langer slapen. Om 8.30u hebben degenen die de trainersseminar al ontbeten en wachten op de bus van 8.30u. Ook Mungroo is dit keer bij. Om iets over 9u begon de trainersseminar, en deze laatste traingsdag heeft geduurd tot 14.00u.
De lecturers van vandaag waren de Fide Senior Trainers GM Adrian Mikhalchishin, ooit eens van de trainers van Karpov, GM Efstratios Givras en GM Uwe Boensch. Aandacht werd besteed aan de opbouw van trainingen en de belangrijkheid van het maken van plannen tijdens het spelen. Ook werd enige aandacht besteedt aan typische eindspelsituaties. De participanten van deze training zullen afhankelijk van hun ELO rating en opgegeven ervaring, de Fide trainerstitel van of Development Instructor (DI) of die van National Instructor (NI) toegekend krijgen.
De trainersseminar 

samen met de lecturer GM Adrian Mikhalchishin
Een groepsfoto met GM Uwe Boensch in het midden

Tegen de middaguren maken we met de groep een (paid) sightseeing tour met een reisgids door Khanty Mansiysk, en krijgen een beter beeld van de stad en haar geschiedenis.
Tegen half tiens avonds gaan we naar een theatercentrum, om een russische folkoristische optreden bij te wonen. Het was prachtig, en de opgewekte meeslepende  muziek deed iedereen in de zaal mee klappen.
Karpov, ex werledkampioen en kandidaat Fide president, verscheen plotseling ook in het teheatercentrum en hield een kleine speech. Een prachtige vrije dag welk goed is besteed, en opgeladen gaan we weer naar de volgende matches.
een onderdeel van de sightseeing tour: een bezoek aan de Archaeopark
Khanty Mansiysk de plaats waar vroeger de mammoeten hebben geleefd

             Een prachtige Russische folkloristische show


Een ontmoeting met ex wereldkampioen GM Anatoly Karpov in het theatercentrum, waar hij plots opdook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten